De Osteopaten ons team

blokken-balk-1920px
Portet Valerie-400px

Valérie Groeneweg

Na een zesjarige studie in Parijs behaalde ik in 2007 mijn diploma in osteopathie. Na een jaar in Frankrijk te hebben gewerkt ben ik naar Nederland verhuisd en ben ik binnen verschillende praktijk werkzaam geweest. In 2015 heb ik Osteopathie Herengracht opgericht waar ik met heel veel plezier werk.

Mijn passie ligt in het begrijpen waarom klachten ontstaan en zorgen dat de balans in lichaam en geest weer gevonden kan worden. Ik hou van een persoonlijk contact met de mensen die ik behandel en daar gaat de hele praktijk ook voor.

Ik heb een bijzonder interesse voor het behandelen van baby’s, zwangere vrouwen en voor de zorg na de zwangerschap vind ik ook heel belangrijk. In 2011 heb ik de 2 jarige opleiding osteopathie bij kinderen gevolgd en ik blijf hiervoor mij constant bijscholen.

Daarnaast ben ook mama van drie lieve dochters.

Portret Wendy-400px

Wendy van Nooten:

In 2003 behaalde ik het diploma licentiaat in de Lichamelijke Opvoeding (sportwetenschappen) aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Vervolgens studeerde ik Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent. Sinds 2007 ben ik werkzaam als osteopaat. Na mijn opleiding osteopathie ging ik assisteren om vervolgens meerdere jaren te doceren aan verschillende scholen in binnen- en buitenland. 

Mijn passie en specialisatie binnenin de osteopathie groeide al snel uit richting het cranio-sacrale bereik. Craniosacraal betekent, de verbinding tussen het cranium (schedel) en het sacrum (heiligbeen). Het omvat o.a. het zenuwstelsel, de stress-as, het ruggenmerg, en alle structuren en membranen die hiermee verbonden zijn. Het is niet afgescheiden van de rest van het lichaam, maar vereist wel een specifieke aanpak. Subtiel voelen en subtiel handelen zijn essentieel om spanningen binnen dit bereik te detecteren en verhelpen. Deze subtiliteit in voelen en behandelen en het willen begrijpen van deze `lagen` opende voor mij vele andere deuren. In mijn eigen zoektocht, die verder ging dan enkel osteopathie, ondervond ik ondermeer het belang van emoties. Op welke manier het lichaam die vasthoud en hoe ze onze structuur en intern functioneren (fysiologie) kunnen beïnvloeden. 

In mijn behandelingen verzoek ik daarom om dieper contact te maken met het lichaam, met het onderbewuste en dus met emoties die mogelijks onderdrukt worden of ook emoties waarmee een overidentificatie ontstaan is. Ik tracht te achterhalen wat het lichaam spiegelt op dat moment en verzoek de symptomen te vertalen die een uiting kunnen zijn van een (gedrags)patroon. 
Ik laat het lichaam spreken en tracht de levenskracht aan te raken die verbonden is met je essentie. Hier zit vaak bescherming/ trauma/ oordeel op. Door het herkennen van deze beschermreacties en het aanwezig kunnen blijven bij hetgeen ooit afgesneden raakte, kan het lichaam nu uit zichzelf spanningen gaan loslaten.

Ik behandel mensen met een grote varieteit aan klachten. Hoofdpijnklachten, chronische rugpijn, verteringsproblemen, hyperventilatieklachten, slaapproblemen, depressie, angstklachten, menstruele klachten, zwangerschapswens, emotioneel trauma…

Een craniosacrale aanpak is ook zeer geschikt voor klachten na whiplash, hersenschudding, en restletsels van acuut trauma. Ik behandel ook huilbaby`tjes, baby’s met darmproblemen, slaapproblemen, reflux, huidprobleempjes etc..
Ik boek goede resultaten met opgroeiende kinderen die het moeilijk vinden zichzelf te uiten, o.a. ook kinderen met diagnoses van gedragsproblematiek, ADD, ADHD, autisme.

“Emotion can be the enemy, if you give into your emotion, you lose yourself. You must be at one with your emotions, because the body always follows the mind.” Bruce Lee

riciardo (800x600)

Ricardo Verschuren

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Mede vanuit deze interesse ging ik osteopathie studeren aan de International Academy of Osteopathie in Gent. Vervolgens maakte ik de overstap naar het College Sutherland in Amsterdam.

Naast het werk binnen mijn eigen praktijk heb ik ervaring opgedaan bij verschillende andere praktijken, hetgeen ik nog steeds graag combineer. Het mooie aan osteopathie vind ik de sterke medische kennis, samen met een bredere kijk op het lichaam. Ik volg daarom ook regelmatig aanvullende opleidingen en bijscholingen.

Naast het behandelen van volwassenen, liggen mijn bijzondere interesses bij het behandelen van baby’s en (top)sporters. Zelf ben ik semiprofessioneel sporter geweest (kickboksen). Ik heb de tweejarige opleiding Osteopathie bij kinderen in 2021 afgerond. Vanuit deze ervaringen kan ik meer betekenen in (de net even andere) manier van behandelen van baby’s en daarnaast ook de (top)sporters.

hand rug 800pix

Osteopathie Herengracht

Herengracht 318

1016 CE Amsterdam

E: info@osteopathieherengracht.nl

T: +31 (0)20 – 723 5174

nl_NL_formalDutch
nl_NL_formalDutch