De Osteopaten ons team

blokken-balk-1920px
pasfotovalerie
 

Valérie Groeneweg

Na een zesjarige studie in Parijs behaalde ik in 2007 mijn diploma in osteopathie. Na een jaar in Frankrijk te hebben gewerkt ben ik naar Nederland verhuisd en ben ik binnen verschillende praktijk werkzaam geweest. In 2015 heb ik Osteopathie Herengracht opgericht waar ik met heel veel plezier werk.

Mijn passie ligt in het begrijpen waarom klachten ontstaan en zorgen dat de balans in lichaam en geest weer gevonden kan worden. Ik hou van een persoonlijk contact met de mensen die ik behandel en daar gaat de hele praktijk ook voor.

Ik heb een bijzonder interesse voor het behandelen van baby’s, zwangere vrouwen en voor de zorg na de zwangerschap vind ik ook heel belangrijk. In 2011 heb ik de 2 jarige opleiding osteopathie bij kinderen gevolgd en ik blijf hiervoor mij constant bijscholen.

Ik ben moeder van een dochter van 2 jaar en vanaf juli 2019 tot januari 2020 ga ik met zwangerschapsverlof om ons tweede kindje te verwelkomen. 

Rutger Veneklaas

Vanuit mijn interesse voor sport ben ik van jongs af aan geïnteresseerd in hoe je als mens je leven bewust en gezond vorm kan geven. Vanuit die drive besloot ik fysiotherapie en osteopathie te gaan studeren. De osteopatische visie groeide tijdens de opleiding in Gent België uit tot een grote passie. Met name de oorzakelijke, grondige en totale aanpak in de osteopathie inspireerde mij. ‘Als osteopaat ben je in principe een detective die accuraat op zoek gaat naar de verschillende factoren die de emmer doen overlopen, de belastbaarheid verminderen, en klachten doen veroorzaken.’ Ieder mens is hierin uniek. 

Ook is ieder mens complex, en wordt beïnvloed door tal van factoren. Ik ben overtuigd van een holistische en totale behandelstrategie. Om die reden heb ik tevens scholing gevolgd op het gebied van bewustzijn en voeding. Daarnaast integreer ik technieken en visies uit mijn tijd als fysiotherapeut en fitness instructeur. Ook vind ik een goede samenwerking met andere medici en paramedici belangrijk. Alles draait om het optimaliseren van uw gezondheid.

Samengevat zal ik altijd streven naar de meest effectieve behandelstrategie. Met als grondprincipes een veilige, oorzakelijke, grondige, deskundige en totale aanpak.

Foto Rutger Veneklaas site
rut

Ruta Jezerskyte

Na een 15-jarige carrière als professioneel balletdanseres bij het Nationale Opera en Ballet Theater in Litouwen en Het Nationale Ballet in Nederland ontving ik in 2012 mijn bachelordiploma in fysiotherapie bij de Hogeschool van Amsterdam. In hetzelfde jaar ben ik ook begonnen met mijn eigen fysiotherapiepraktijk in Amsterdam. Naast mijn werk bleef ik studeren en in 2015 heb ik mijn masterdiploma behaald in sportfysiotherapie (SOMT) en vervolgens mijn osteopathie diploma aan het College Sutherland in Amsterdam in 2019.
Tijdens de jaren van studeren en werken met sportmensen uit verschillende disciplines, professionele ballet- en moderne dansers en andere podiumkunstenaars heb ik ook verschillende onderzoeksprojecten uitgevoerd. Eén van mijn onderzoeken heb ik mogen presenteren op de 24e jaarlijkse conferentie van de International Association for Dance Medicine & Science (IADMS) in Basel, Zwitserland.
Na meer dan twee decennia persoonlijke en professionele ervaringen met dans en (top)sportblessures geloof ik sterk in een holistische en multidisciplinaire benadering met betrekking tot de preventie en rehabilitatie van dergelijke blessures. Daarom focus ik me als osteopaat op de zelfregulerende mechanismes van het lichaam. Vaak staan deze mechanismes onder extreme belasting of stress, en wil ik deze juist positief beïnvloeden. Indien nodig verwijs ik door naar collega’s van verschillende reguliere of complementaire zorgdisciplines of bewegingsspecialisten.

wendy

Wendy van Nooten:

In 2003 behaalde ik het diploma licentiaat in de Lichamelijk Opvoeding aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Vervolgens studeerde ik osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent. Sinds 2007 ben ik werkzaam als osteopaat. Na mijn opleiding osteopathie ging ik assisteren in de lessen om vervolgens te doceren aan verschillende scholen in binnen- en buitenland. Mijn specialisatie binnenin de osteopathie zelf ligt in het cranio-sacrale bereik. Mijn hart ligt in het voelen en behandelen van baby’tjes, kinderen en volwassenen. Mijn passie ligt in het breder begrijpen van de persoon (zijn lichaam en symptomen), zijn connectie met de geest en de positie in zijn leven. 

hand rug 800pix

Osteopathie Herengracht

Herengracht 318

1016 CE Amsterdam

E: info@osteopathieherengracht.nl

T: +31 (0)20 – 723 5174

nl_NL_formalDutch
nl_NL_formalDutch